آغاز به کار سامانه سپیدار در جهت حمایت از صادرات

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس ماده سه بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ مقرر شده است کارگروهی متشکل از برخی سازمان‌ها، ساز و کار استفاده از منابع ریالی و ارزی .....

آغاز به کار سامانه سپیدار در جهت حمایت از صادرات
1399/03/10 | 10:55:01

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس ماده سه بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ مقرر شده است کارگروهی متشکل از برخی سازمان‌ها، ساز و کار استفاده از منابع ریالی و ارزی مندرج در مواد یک و دو بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ را طراحی کنند و این برنامه‌ریزی به آغاز به کار سامانه سپیدار منجر شده است.

سال گذشته، بسته حمایت از صادرات غیرنفتی کشور، در بهمن ماه برای اجرا ابلاغ شد و با توجه به رسیدن به روزهای پایانی سال و البته شیوع ویروس کرونا، شرایط برای اجرای آن فراهم نشد.

با توجه به انتقاداتی که از دیر تصویب شدن بسته حمایت از صادرات سال گذشته مطرح شد، سازمان توسعه تجارت در سال جاری تصمیم گرفته، سرعت تصویب بسته حمایتی سال ۹۹ را افزایش دهد و به این ترتیب احتمالا در هفته‌های پیش رو بسته سال جاری نهایی خواهد شد.

با توجه به اینکه اجرای بسیاری از بندهای حمایتی سال ۱۳۹۸، عملا مسکوت مانده، این سازمان تلاش کرده مقدمات لازم برای اجرای برخی از سیاست‌های اعلامی در این بسته را نیز فراهم کند که یکی از آن‌ها ارائه تسهیلات ریالی به صادرکنندگان از طریق منابع صندوق توسعه ملی است.

طبق اعلام حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت، بر اساس ماده سه بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ مقرر شده است کارگروهی متشکل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان توسعه تجارت ایران، صندوق توسعه ملی، بانک توسعه صادرات ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ساز و کار استفاده از منابع ریالی و ارزی مندرج در مواد یک و دو بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ را طراحی کنند و این برنامه‌ریزی به آغاز به کار سامانه سپیدار منجر شده است.

وی درباره ساز و کار اجرایی این سامانه گفت: کلیه صادرکنندگان متقاضی دریافت اعتبارات از محل منابع صندوق توسعه ملی که با نرخ‌های ترجیحی پرداخت می‌شود، می‌توانند از روز دوشنبه مورخ ۱۲ خرداد ماه سال جاری با مراجعه به وب سایت سازمان توسعه تجارت ایران به آدرس www.‌Tpo.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند. این سامانه به صورت خودکار نسبت به پردازش اطلاعات اقدام و درخواست‌های وارده را به بانک‌های عامل جهت پرداخت تسهیلات ارسال می‌کند.

تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در سال گذشته ۴۰۰۰ میلیارد تومان است که دو هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و ۲۰۰۰ میلیارد تومان از منابع بانکی است.

منبع: فلزات آنلاین



شرکت معدنی و صنعتی گل گهر

رویش باورها در دل کویر

شرکت فناوران طیف صنعت کویر

طراحی و ساخت سیستم مکانیزاسیون جا به جایی مواد و اجسام

شرکت معدنی آهن آجین (آجیمکو)

گروه آجین متشکل از شرکت معدنی آهن آجین، شرکت معدنی مهر آجین، ...

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو

چادرملو، نماد توسعه پایدار - پیشگام در تکمیل زنجیره تولید