کاهش درآمد فولاد خوزستان نسبت به 3 سال گذشته
از عوامل مهم کاهش سوددهی شرکت فولاد خوزستان، تامین مالی این شرکت از راه اوراق مرابحه و تسهیلات بانکی بوده که با نرخهای ۱۸ و ۲۳ درصد گرفته شده است.
بر اساس صورت مالی ۳ ماه ابتدای ۱۴۰۳، درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد خوزستان نسبت به سال گذشته با کاهش ۳ درصدی مواجه شده و به عدد ۲،۰۹۱ میلیارد تومان رسیده است.
هزینههای تولید این شرکت نسبت به سال گذشته، ۷ درصد کاهش داشته و به ۱،۶۶۱ میلیارد تومان رسیده اما نکته جالب این بوده که کاهش هزینههای شرکت باعث افزایش حاشیه سود ناخالص نشده است.
حاشیه سود ناخالص شرکت فولاد خوزستان در سال گذشته به میزان ۳۱ درصد بوده که امسال با کاهش ۸ درصدی به ۲۳ درصد رسیده است. کاهش حاشیه سود ۸ درصدی این شرکت، با وجود تورم بالای ۳۰ درصد، به هیچ وجه مناسب نیست.
همچنین حاشیه سود خالص این شرکت در صورت مالی سه ماهه نیز با کاهش ۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ۱۴ درصد رسیده که نگران کننده است.
علت کاهش سوددهی شرکت چیست؟
شرکت فولاد خوزستان در گزارش فعالیت ماهانه مرداد ماه خود در بازار داخلی محصولاتی مانند گندله، اسلب، بلوم و بلیت، آهن اسفنجی را به فروش رسانده و جمع فروش داخلی آن از ابتدای سال تا انتهای مرداد ماه به ۱۹ هزار ۹۸۰ میلیارد تومان رسیده است.
شرکت فولاد خوزستان در بازار صادراتی نیز محصولاتی مانند آهن اسفنجی، اسلب، بلوم و بلیت به فروش رسانده که جمع آن به ۹،۲۰۶ میلیارد تومان میرسد.
گفتنی است که اگر به eps شرکت نگاهی انداخته شود، سوددهی پایین این شرکت برجسته میشود. بررسیها نشان میدهند که eps این شرکت در محدوده ۳۴۸ ریال است. این در حالی بوده که eps فولاد مبارکه ۸۷۶ ریال و eps فولاد خراسان به میزان ۸۲۳ ریال ثبت شد.
مصوبه نرخ خوراک دولت چقدر حاشیه سود این شرکت را کاهش داد؟
طبق برآوردهای این شرکت در افشای اطلاعات در تاریخ ششم مرداد ماه سال جاری، مصوبه نرخ خوراک دولت در اردیبهشت ماه سال گذشته به میزان ۸۰۰ میلیارد تومان بر هزینهها افزوده و لغو این مصوبه باعث کاهش ۸۰۰ میلیارد تومانی هزینه شرکت شده است. در صورت اضافه شدن ۸۰۰ میلیارد تومان به حاشیه سود ناخالص این شرکت، مبلغ ۵،۶۰۴ میلیارد تومان به دست میآید که موجب سود ناخالص ۲۷ درصدی این شرکت میشود. این میزان بیانگر رشد ۴ درصدی این سود است.
نقش تامین مالی در کاهش سوددهی شرکت
یکی از عوامل مهمی که باعث کاهش سوددهی شرکت شده، تامین مالی شرکت از راه اوراق مرابحه و تسهیلات بانکی است که با نرخهای ۱۸ و ۲۳ درصد گرفته شده است. در واقع هزینه تامین مالی این شرکت، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که عامل کاهش سوددهی شرکت تلقی میشود.
منبع:اقتصاد معاصر