معادن آذربایجان غربی در باتلاق کمبودها

آذربایجان غربی از منابع و ظرفیتهای فراوانی به عنوان استانی مرزی برخوردار است که معادن یکی از این ظرفیتهای مهم این استان بشمار می رود. این استان میزبان بیش از یک میلیارد و ۱۴۲ میلیون تن انواع مواد معدنی است که سالانه برای استخراج دهها میلیون تن، ظرفیتی عظیم را در راستای تولید و اشتغال ایجاد کرده است.

معادن آذربایجان غربی در باتلاق کمبودها
1400/09/24 | 15:18:55

غلامرضا بابایی، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استان ما ۵۰۷ معدن دارد، اضافه کرد: انواع مواد معدنی از جمله آهن، طلا، زغال سنگ، آهک، گچ، مرمر و ... از آنها استحصال می‌شود.

 

وی به رتبه ۳ آذربایجان غربی بین سایر استان‌های کشور در شاخص تنوع معادن اشاره کرد و گفت: همچنین از نظر بهره برداری نیز معادن استان ما رتبه هفتم را دارند.

 

این مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۰ درصد معادن استان به بهره‌برداری می‌رسند، اضافه کرد: از این طریق برای ۷۰۰۰نفر به صورت مستقیم اشتغال‌زایی شده است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی به اعمال سیاست‌های تشویقی برای بهره برداران معادن اشاره کرد و گفت: در این زمینه می‌توان به ورود ماشین آلات معدنی و معرفی به صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی برای اخذ تسهیلات اشاره کرد.

 

بابایی با بیان اینکه برای فعالیت در این زمینه مانند سایر عرصه‌ها همان طور که یک سری فرصت‌ها وجود دارد، بدون شک موانعی نیز برای توسعه فعالیت وجود دارد، اضافه کرد: مشکلات روزافزون محلی، فرسودگی ماشین آلات معدنی، نبود واحدهای فرآوری متناسب با ظرفیت معادن از جمله مشکلاتی است که در این زمینه وجود دارد. طی ۸ ماهه نخست سال جاری همزمان با راه اندازی معادن راکد کوچک مقیاس و ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی در مناطق مختلف استان سرمایه گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

 

وی افزود: در ۸ ماهه اول سال جاری ۲۹ فقره پروانه بهره برداری با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۹۴ هزارتن و ذخیره قطعی ۲۲۶ میلیون و ۶۵۱ هزار تن در استان صادر شده است که برای بهره برداری از این معادن بیش از ۱۳۵۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام و برای ۶۵۷ نفر بصورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم شده است.

 

این مسئول تصریح کرد: همچنین در مدت زمان یاد شده برای ۳۲ محدوده معدنی جدید پروانه اکتشاف صادر شده است و ۱۵ فقره گواهی کشف با حجم سرمایه گذاری بیش از ۶۱ میلیارد و ۷۳۳ میلیون ریال صادر شده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۰۷ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۷ میلیون و ۵۵۳ هزار تن و ذخیره قطعی یک میلیارد و ۱۴۲ میلیون تن انواع مواد معدنی با حجم سرمایه گذاری بیش از ۵۰۹۷ میلیارد ریال وجود دارد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در آذربایجان غربی ۲۱۸ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشاف و ۶۲ معدن دارای گواهی کشف با ذخیره قطعی بیش از ۲۶ میلیون و ۸۷۹ هزار تن انواع مواد معدنی با حجم سرمایه گذاری بیش از ۶۰۹ میلیارد و ۳۵۵ میلیون ریال در حال فعالیت هستند. 

 

منبع:ایسنا



شرکت معدنی و صنعتی گل گهر

رویش باورها در دل کویر

شرکت فناوران طیف صنعت کویر

طراحی و ساخت سیستم مکانیزاسیون جا به جایی مواد و اجسام

شرکت معدنی آهن آجین (آجیمکو)

گروه آجین متشکل از شرکت معدنی آهن آجین، شرکت معدنی مهر آجین، ...

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو

چادرملو، نماد توسعه پایدار - پیشگام در تکمیل زنجیره تولید